m1chal Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Pytam z czystej ciekawości, dzisiaj zauważyłem dział, którego nie bylo wczesniej... tylko takie samochodowe wlasnie: Jest to coś warte? może ktoś kupi próbkę i przetestuje Pasty polerskie: jak widać nawet mają próbki małe chyba po lewej tutaj konserwacja akurat tylko (ale byly jeszcze jakies inne rzeczy z tej firmy, oprócz gąbek, które za chwile pokaże) Gabki: (niestety tylko małe byly) No i jakies inne gąbki: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczornysa Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Widziałem też ostatnio to w Casto, tyle że ja widziałem takie po 100ml chyba, ale zapomniałem nazwy i nie napisałem na forum. Ktoś to już testował ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel- Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Hmm a patrzyłeś gdzie produkowane te pasty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM.MM Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Hmm a patrzyłeś gdzie produkowane te pasty? Pisze na nich że szwajcaria, widać na foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro_77 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Bo to Sia - to szwajcarski producent, używam ich papierów wodnych 2000 i 2500, dostępne również w zwykłych sklepach lakierniczych, bardzo dobre. Reszta produktów to cały komplet produktów lakierniczych auto-fit do samodzielnych napraw lakierniczych - nie tylko w Polsce - instruktaże na stronie: http://www.napraw-sam.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted July 12, 2011 Administrator Report Share Posted July 12, 2011 SIA to firma pochodzące ze Szwajcarii. Specjalizują się w produkcji materiałów ściernych wszelkiego rodzaju. Pasty bardzo dobre i drogie. Te gąbeczki które pokazujesz na foto (AUTOFIT)to gąbki SIA przepakowywane w Polsce. Cała produkcja u mnie w firmie oparta jest na SIA. Gąbkom SIA żadne inne nie dorównują pod względem żywotności. Wiele firm próbowało nas zachęcić do zmiany materiałów ale żadna nie dała rady.(łącznie z 3M z której bierzemy tylko pasty polerskie.) Pokazujesz zapewne półki z Castoramy. Kupuj te pady bo są bezkonkurencyjne. Ja sam używam SIA na co dzień w pracy (szlifierka szorokotaśmowa Hesseman) oraz w detailingu co zapewne zauważyliście w moich projektach. SZCZERZE POLECAM!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 ceny padów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro00 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 ceny padów? http://szlif.pl/Polishing-systems%282,17880,%29.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted July 13, 2011 Administrator Report Share Posted July 13, 2011 Ja mogę pomóc jakby ktoś chciał.Pady 180mm za około 30zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 no dobra ale jakieś duże, jak z tym pracować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro_77 Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Normalnie meguiar's masz 7 cali czyli okolo 175mm i "cały świat" na tym robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 no tak, a BP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted July 13, 2011 Administrator Report Share Posted July 13, 2011 ja robię na 125 i jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro_77 Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 7"/150mm Ty jako stary wyjadacz powinieneś doskonale o tym wiedzieć Każdy poważny producent, a także detailer ma takie To odpowiedź do Yukona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted July 13, 2011 Administrator Report Share Posted July 13, 2011 Mam również BP SIA około 145mm. Sprzedawałem takie dwa na forum swego czasu. Pady są rewelacyjne. 3 twardości. [ Dodano: 13 Lipiec 2011, 14:16 ] Gdyby ktoś był chętny mogę takie pady załatwić w dobrej cenie [ Dodano: 13 Lipiec 2011, 21:24 ] Wrzuciłem pady jakby ktoś chciał do działu sprzedam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
embargo Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Dorzucę coś od siebie ostatnio na prędce potrzebowałem małego pada - Sia 70/75mm więc podjechałem do casto adapter 60zł hm.. gąbki 15zł/szt , polecam produkt gąbki są naprawde trwałe świetnie wykonane , to samo tyczy się adaptera , miałem kiedyś QD Sia i też sprawował się całkiem elegancko, bardzo ładny zapach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maya Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 dzisiaj kupiłem 2xb.miekka gabka 1xmiekka gabka i 1xfutro, wszystko rozmiary 80mm gąbki 16 zł sztuka natomiast futro 80mm 27 zł co mnie troche zdziwiło bo flexipads kosztuje 13 zl, rozmiarów 150mm nie było na rzep tylko gwintowane ktoś wie czy są dostępne te niegwintowane ? są gąbki cutting czy tylko futra ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
micha-ł Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Mam małą, czarną, miękką gąbkę z casto. Bardzo wytrzymała. Twardych nie testowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts