SwissvaxDetail Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Witamy Z racji zbliżających się świąt chcieliśmy odpalić naszą wyjątkową choinkę Rolls-Royce Phantom Coupé to pierwszy Rolls-Royce od 30-tu lat który nie potrzebuje szofera – właściciel w tym Rolls-Royce sam siedzi za kierownicą. W fabryce Rolls-Royce klar lak jest nakładany dwa razy. Następnie jest szlifowany pneumatyczną szlifierką orbitalną a później polerowany maszyną. Przy jednym samochodzie jednocześnie pracuje 2-3 ludzi nad lakierem (ok.5 godzin). Wszystko to, by zniwelować skórkę pomarańczy. Ten pozbawiony „morki” lakier przeszedł jednostopniową korektę przy użyciu Swissvax Cleaner Fluid Professional. W celu zabezpieczenia przygotowanej powłoki położyliśmy 2 warstwy wosku Swissvax Crystal Rock w dwudniowych odstępach. Wysoka jakość powłoki lakierniczej i odpowiednia twardość, sprawiały dużą przyjemność podczas pracy. Duże chromowane felgi 21” zostały oczyszczone środkiem Cleaner Fluid Regular a następnie zabezpieczone woskiem Swissvax Autobahn. Wnętrze to kwintesencja piękna i dbałość o najmniejsze detale, wspaniale nadające się do Auto Detailing -u. Lakierowane drewno w kolorze „Piano Black”, elementy chromowane jak również dywaniki z kokosu i pozostałe elementy zostały dokładnie oczyszczone i zabezpieczone. Nietypowym rozwiązaniem w tym aucie jest maska silnika wykonana ze stali nierdzewnej. Do zabezpieczenia jej powłoki użyliśmy kosmetyków serii Swissvax Opaque: Pre-Cleaner Opaque i wosk Swissvax Opaque. Seria Swissvax Opaque jest dedykowana do lakierów matowych, ale wspaniale daje sobie również radę ze stalą nierdzewną. Zapraszamy do relacji Pozdrawiamy i życzymy wszystkim Wesołych Świąt Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Piękne, niespotykane auto! Piękna praca! Wszystko jest inne w tym aucie, takie niecodzienne;-) Użyte materiały, połączenia itp. Sufit w kropki Maska jakby chromowana Na ostatnim zdjęciu Porsche wygląda przy Rollsie blado! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Dech zapiera... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakikwap Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Sufit w kropki w światełka nie pisze nic bo mnie zatkało. Profesjonalna robota na odpowiednim aucie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Chciałem coś mądrego napisać, ale po tym co zobaczyłem to po prostu lepiej się nie odzywać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arth Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Piekna legenda motoryzacji a z waszej strony profesjonalne opracowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Wow... jak wróci mi mowa, to skomentuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralph Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Jak zobaczyłem tego drania na żywo zastanawiałem się po jakim czasie trafi na forum ... Dwa miesiące i jest Musiało się przyjemnie pracować przy tak nietypowym okazie. Odwiedzał was ponownie na większych felgach ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukwawa Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Wyjdę na heretyka ale dla mnie ten samochód jest ostentacyjny w swoim nowobogackim stylu (a w zasadzie jego braku przez ich pomieszanie) i tandecie w sensie wyglądu (nie materiałów czy jakości bo te na pewno są najwyższej próby) w takim stopniu, że nadaje się w sam raz dla rapera z East lub West Coast of the USA chodzącego w białym futrze z norek w największe upały albo nowobogackiego Rosjanina czy Cygana na którym i na którego znajomych największe wrażenie zapewne będzie robił dach wyglądający niczym rozgwieżdżony nieboskłon wieczorną porą. Możecie linczować SwissvaxDetail, jak zawsze świetan pracai dokumentacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arth Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 ... dach wyglądający niczym rozgwieżdżony nieboskłon wieczorną porą. ... Taki byl wlasnie zamysl projektantow RR. Gwiazdki na suficie wykonane w technice LED mozesz sobie w kazdej chwili wylaczyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted December 23, 2010 Administrator Report Share Posted December 23, 2010 ale dla mnie ten samochód jest ostentacyjny w swoim nowobogackim stylu A które auto z tej półki nie jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pLaYmAn Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Prawie jak 300C Kosmiczne auto, kosmiczna robota Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmek Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 lukwawa, Synonimem ostentacyjnosci sa IMO samochody amerykanskie, ogromne, z tandetnym przepychem jak i wykonaniem. RR to kawal historii, synonim luksusu i elegancji, chociaz akurat ten rzeczywiscie jest troche inny - swiatelka w podsufitce. I tak , szczegolnie lakier bez skorki pomarancza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Yyy...zaniemówiłem Coś pięknego! Nie przypuszczałem, że w PL jest jakiś Phantom a tutaj proszę... A co do projektu to co tutaj dużo mówić - świetna robota! Gratulacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
bumblebee Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Ręce dygotały przy polerce czy macie aż tak duże OC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukwawa Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 ale dla mnie ten samochód jest ostentacyjny w swoim nowobogackim stylu A które auto z tej półki nie jest ? Słuszna riposta podsumowująca mój nieco uszczypliwy wywód Link to comment Share on other sites More sharing options...
teffal Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Wożonko Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikw Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 dzieło sztuki.... żal byłoby nim jeździć przy dzisiejszej pogodzie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maru 123 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 ale bydle piękny jest ten samochód, a na do wycieraczek na buty można by się przytulić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted December 23, 2010 Administrator Report Share Posted December 23, 2010 Te wycieraczki wcale nie są miękkie w dotyku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Z wrażenia aż ręce latały temu kto zdjęcia robił. Czemu to auto nie umiało samo odjechać tylko na lawecie? Zepsuło się, za dużo pali czy może szkoda żeby się znowu ubrudziło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maru 123 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Czemu to auto nie umiało samo odjechać tylko na lawecie? usługa door to door Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 No tak, jeśli kogoś stać na takie auto to zapewne nie cierpi na brak gotówki i potem się w głowie może poprzewracać od nadmiaru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SewerynD Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Wypowiedzi niektórych odczytuję tylko jako zazdrość ... Fura klasyk, bardzo mi się podoba, usługa to najwyższy poziom światowy. Ciężko cokolwiek napisać po zobaczeniu tego ! Bardzo mi się podoba. Właściciel chyba dba o auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM.MM Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Ładnie to moje autko zrobiliście Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts