bucki Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Czy sciereczka antystatyczna nasączona taka jaką mozna dostac w kazdej lakierni moze sie nam przydac w detalingu??naprzykład do oczyszczania powierzchni przed polerowaniem lub woskowaniem?? Moze to dla was głupie pytanie ,ale taka sciereczka bardzo dobrze sciaga kurz i rózne zabrudzenia,dlatego nurtuje mnie to pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel- Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Lepiej nią wytrzeć poziome plastiki we wnętrzu po nałożeniu dressingu. Na pewno antystatyka zda lepsze efekty jak w przypadku oczyszczania lakieru Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucki Posted December 1, 2010 Author Report Share Posted December 1, 2010 Ale nie chodzi mi o taka sciereczke co wyciera sie ekrany lcd itp tylko o taką nasaczoną czyms co sie przed lakierowaniem przeciera całe auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
sq8shq Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 pewnie jakims ipa jest nasaczona, badz czyms innym odtluszczajacym. Jak masz sie bawic w takie siereczki to kup poprostu ipa - bedzie taniej a efekt ten sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucki Posted December 2, 2010 Author Report Share Posted December 2, 2010 sq8shq, mozesz mi wytłumaczyc co to ipa?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sq8shq Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 IPA - alkohol izopropylowy (izopropanol), jak mnie pamiec nie myli to bedzie CH3CH(OH)CH3, dostepny w formie sprayu w elektronicznych sklepach np. pod nazwa KONTAKT (ale to do deailingu srednio sie nadaje), w chemicznych sklepach z odczynnikami dostepny w formie normalnego "plynu", zreszta w jednym z naszych zaprzyjaznionych sklepow forumowych mozna go wlasnie w tej formie zakupic w rozsadnej cenie. W POCH'u 5l kosztuje ponizej 40zl tylko co robic z taka iloscia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted December 2, 2010 Administrator Report Share Posted December 2, 2010 sq8shq, Kontakt to nie to samo co IPA, przynajmniej ten w sprayu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sq8shq Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Kontakt to nie to samo co IPA, przynajmniej ten w sprayu. Aj no sory male niedomowienie z mojej strony - chodzilo mi ze kontakt zawiera w sobie jako jeden z glownych skladnikow wlasnie ipa - ale masz w pelni racje to nie w 100% ipa a tylko na bazie ipa robione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucki Posted December 2, 2010 Author Report Share Posted December 2, 2010 dzieki wielkie za wytłumaczenie juz wiem co to jest mam nawet takie cos w domu. Pytałem o tą sciereczke poniewaz zastanawiałem sie czy mozna czyms innym zastapic glinke ??Słyszałem ze niektórzy zamiast glinkowania przed polerką czyszcza lakier zmywaczem do sylikonu lub benzyna ekstrakcyjną,czy te srodki nie zaszkodzą lakierowi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Słyszałem ze niektórzy zamiast glinkowania przed polerką czyszcza lakier zmywaczem do sylikonu lub benzyna ekstrakcyjną,czy te srodki nie zaszkodzą lakierowi ?Nic nie zastąpi glinki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts