Sinus 45 Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 A claren od k2? Jak z domywaniem i śladami na lakierze? Bo nawet prosto z butelki pachnie ładnie, cytrynowo.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to post Share on other sites
krzysiek555 0 Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 13 godzin temu, MMCzysci napisał: W takim razie odpada - ma nie capić śmiercią. Sprobuj jest tani dramrtu nie ma ,ja jeszcze w tym sezonie nie kupowalem ale wtamtym byl spoko Link to post Share on other sites
Rafal9304 0 Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 Polecam płyn do spryskiwaczy z firmy Opoltrans, pod koniec roku robiąc zakupy wziąłem jedną bańkę na próbę, szybko wróciłem po większą ilość. Nie zostawia śladów, pachnie owocowo, bańka 5 litrów no i cena (w tamtym roku) 9 zł za sztukę. Dokładnie ten co na zdjęciu poniżej: Link to post Share on other sites
lukasz_byd 230 Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 W biedrze jest płyn z organiki za 9,99. Niestety 5L banki w BMW sie skonczyly jakis czas temu - problem z dostepnoscia a 1L nie oplaca sie brac, wiec stosuje ten z biedry. Jaki jest? Nie wiem, na razie wycieka z e91 Link to post Share on other sites
Michał126 448 Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 W dniu 30.11.2020 o 17:04, AudiBlask napisał: Orientuje się ktoś gdzie dostanę zimowy płyn MaxMaster z dodatkiem hydrofobowym? Może Auchan? W poprzednich sezonach tam bywał. W dniu 3.12.2020 o 10:18, jolley napisał: Panowie, jak płyn Turtle Wax? Można spokojnie lać? Jeżeli nic nie popsuli od dwóch lat, to bardzo dobry płyn, jeden z lepszych. Osobiście kupowałem go byłej dziewczynie, bo lubiła jego zapach Ale że jest już byłą, to przestałem kupować. W dniu 9.12.2020 o 16:39, MMCzysci napisał: Krótko i na temat - Sylen czy Sonax w koncentracie? Myślałem o tenzi, ale zobaczyłem cenę i podziękowałem. To jest całkiem coś innego, bo Sonax jest premiumem, a Sylen tylko dobrym płynem. Sonax w ogóle nie śmierdzi i rewelacyjnie myje (w wersji w koncentracie nie zostawiając przy tym białych mazów - widocznie "made in Germany" zobowiązuje, bo gotowy jest konfekcjonowany w Lublinie), Sylen podjeżdża spirytusem i gorzej myje, choć to wciąż dobry płyn. Sylen jest spoko jak się go kupi za 15 zł/5l i nie oszczędza, bo każde psiknięcie Sonaxem boli, przynajmniej mnie. W dniu 9.12.2020 o 21:32, AudiBlask napisał: @MMCzysci sonax ale nie w koncentracie, wersja - 20°C pachnie akceptowalnie nawet z butli. Przy użyciu podczas jazdy delikatnie daje cytrusem, może nie najwyżej jakości Sonax nie w koncentracie został popsuty jakimś dodatkiem, który pozostawia białe mazy - wraz z wprowadzeniem nowego opakowania (albo mniej więcej wtedy). Jeżeli został już naprawiony, to dobrze W każdym razie, jeżeli ktoś ma dostęp do Sonaxa w starym opakowaniu, to warto brać, w nowym - niekoniecznie. W dniu 10.12.2020 o 13:49, Rafal9304 napisał: Polecam płyn do spryskiwaczy z firmy Opoltrans, pod koniec roku robiąc zakupy wziąłem jedną bańkę na próbę, szybko wróciłem po większą ilość. Nie zostawia śladów, pachnie owocowo, bańka 5 litrów no i cena (w tamtym roku) 9 zł za sztukę. Dokładnie ten co na zdjęciu poniżej: Koledzy w mojej poprzedniej pracy chwalili sobie "białego misia" z Opoltransu, jak kiedyś się pożaliłem, że flotowiec na mnie nastaje, że mam nie kupować płynów na stacji Chyba rzeczywiście jest to trop do sprawdzenia W dniu 10.12.2020 o 14:01, lukasz_byd napisał: W biedrze jest płyn z organiki za 9,99. Niestety 5L banki w BMW sie skonczyly jakis czas temu - problem z dostepnoscia a 1L nie oplaca sie brac, wiec stosuje ten z biedry. Jaki jest? Nie wiem, na razie wycieka z e91 Organika strasznie poleciała z jakością alkoholu, więc wypadła z listy producentów rekomendowanych Link to post Share on other sites
analyzator 352 Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Turtle mam z zeszłego roku i jest ok. Nie capi. Ładnie myje. Do foki wlałem autolanda psik psik i ten zapaszek ma. Link to post Share on other sites
krzysiek555 0 Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Czyli zostaje turtle ,zoabczymy teraz bede klad ceramike na auto i cos na szyby wrzuce zoabczymy jak ten turtle Link to post Share on other sites
jolley 32 Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 Plak i autoland bdb. Mozna psikać do woli Link to post Share on other sites
Tomek1419 10 Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 Używa ktoś koncentratu 4l zimowego płynu shell? Jakieś opinie? Link to post Share on other sites
tryhp3 60 Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 W dniu 12.12.2020 o 10:19, Michał126 napisał: Organika strasznie poleciała z jakością alkoholu, więc wypadła z listy producentów rekomendowanych Nigdy nie widziałem płynu w Biedrze której producentem jest Organika. Zakładam, że tych producentów jest kilku. Link to post Share on other sites
Michał126 448 Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 20 minut temu, tryhp3 napisał: Nigdy nie widziałem płynu w Biedrze której producentem jest Organika. Zakładam, że tych producentów jest kilku. Jest co najmniej czterech (tylu można odnaleźć w czeluściach tego wątku) i Organika jest jedynym (w miarę) dobrym. Zakładam, że dostępność poszczególnych wyrobów zależy od regionu. Na Górnym Śląsku Organika występuje na zmianę z Chemipackiem. Link to post Share on other sites
tryhp3 60 Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 @Michał126 Organika ma płyn pod swoim brandem "Adixol" i ten był całkiem dobry. Link to post Share on other sites
Michał126 448 Posted December 15, 2020 Report Share Posted December 15, 2020 8 godzin temu, tryhp3 napisał: @Michał126 Organika ma płyn pod swoim brandem "Adixol" i ten był całkiem dobry. To jest to samo co Aura z Biedry i nawet sprzedawane w tych samych opakowaniach. I niestety płyny zimowe Organiki jakieś dwa lata temu zostały popsute obrzydliwą wonią alkoholu technicznego, w koncentracie też. Jeśli coś się poprawiło, to dobrze. Link to post Share on other sites
CrisAGC 7 Posted December 15, 2020 Report Share Posted December 15, 2020 Czyli tylko zapach się popsuł w tej Organice? Kupiłem ostatnio w Biedrze zgrzewkę 4 szt i teraz nie wiem.. Co z pozostawianiem białych śladów i zacieków na lakierze? Jak z wpływem na NW? Link to post Share on other sites
Ziółas 26 Posted December 15, 2020 Report Share Posted December 15, 2020 Kupiłem jakiś czas temu turtla na allegro i na razie jeżeli chodzi o zapach to tak średnio niby nie dryfi jakoś strasznie ale z drugiej strony brak jakiejś nuty zapachowej wyraźnej. Do tej pory zapachowo wygrywa plak ice fresh (mówi o płynach śrdniopółkowych) Link to post Share on other sites
Gardor 173 Posted December 15, 2020 Report Share Posted December 15, 2020 Godzinę temu, Ziółas napisał: zapachowo wygrywa plak ice fresh A jak spełnia swoje zadanie czyli domywanie szyb? Link to post Share on other sites
aeropro 8 Posted December 15, 2020 Report Share Posted December 15, 2020 Tenzi zimowy jest sztosem dla mnie, miałem X płynów i do Tenziego wracam z ulgą 1 Link to post Share on other sites
Ziółas 26 Posted December 16, 2020 Report Share Posted December 16, 2020 @Gardor nie zanotowałem jakichś problemów z domywaniem w zeszłym sezonie w tym jeszcze nie zalewałem go. Ogólnie do tej pory raczej nie spotkałem się z płynem, który miałby problemy z domywaniem (pomijam jakieś cuda z marketów poniżej 10zł....) Link to post Share on other sites
Recommended Posts