Jump to content

Czego brakuje wam na polskim rynku?

Recommended Posts

Cześć,

Jako studio projektowe, mamy przyjemność pracować z klientem, który ma możliwości produkcji oraz poprawy istniejących rozwiązań narzędzi do detailingu.
Mamy kilka pytań dotyczących głównie istniejących rozwiązań: 🙂

- Czy jest coś czego brakuje wam na polskim rynku? Chodzi oczywiście raczej o narzędzia lub technologie, a nie o kosmetyki.

- Czy w narzędziach, które używacie znajdujecie jakieś mankamenty? Coś co powoduje, że praca jest mniej przyjemna, niebezpieczna itp.

- Co uważacie o technologii Ice Dry Blastingu? Czy mieliście okazję czyścić samochód przy użyciu suchego lodu? Czy jest to coś co, gdybyście mieli okazję, używali byście do czyszczenia samochodu?

No i oczywiście jesteśmy otwarci na inne odpowiedzi związane z tematem, ale nie ujęte w pytaniach.

Właśxiwie wszystko, co można było wymyślić z narzędzi do detailingu (i co ma jakiś sens) - zostało już wymyślone i jest dostępne. Inna sprawa to ceny niektórych akcesoriów (jakość pomijam). Np. buckanizer, który powinien kosztować maksymalnie 20-25 pln,  kosztuje ok. 100 pln. Ale to nie kwestia dla projektanta. Poza tym trudno będzie producenta danego akcesorium/urządzenia przekonać, aby dokonał jakiejś niewielkiej zmiany (zwłaszcza, gdy nie jest to rodzimy producent, a dana rzecz i tak się sprzedaje).

2 godziny temu, maciejs napisał:

Cześć,

Jako studio projektowe, mamy przyjemność pracować z klientem, który ma możliwości produkcji oraz poprawy istniejących rozwiązań narzędzi do detailingu.
Mamy kilka pytań dotyczących głównie istniejących rozwiązań: 🙂

- Czy jest coś czego brakuje wam na polskim rynku? Chodzi oczywiście raczej o narzędzia lub technologie, a nie o kosmetyki.

- Czy w narzędziach, które używacie znajdujecie jakieś mankamenty? Coś co powoduje, że praca jest mniej przyjemna, niebezpieczna itp.

- Co uważacie o technologii Ice Dry Blastingu? Czy mieliście okazję czyścić samochód przy użyciu suchego lodu? Czy jest to coś co, gdybyście mieli okazję, używali byście do czyszczenia samochodu?

No i oczywiście jesteśmy otwarci na inne odpowiedzi związane z tematem, ale nie ujęte w pytaniach.

ADBL ma duze problemy ale chęć ich rozwiązania powinno być po ich stronie. Chodzi głównie o butelki, atomizery itp.

Godzinę temu, analyzator napisał:

odpowiednik optimum pad washer w cenie 150zł - dwa razy więcej niż i tak drogie jak na plastik wiadro 😛

Miałem właśnie o tym wspomnieć. Polski odpowiednik ww. urządzenia. Może już niekoniecznie w takiej cenie ale polskie ceny Lake Country Pad Washer 4000 to paranoja podyktowana chyba tylko i wyłącznie chęcią łatwego wzbogacenia się przez pewne osoby.

A mnie brakuje pędzelków z magnesami w obejmie włosia oraz listwy magnetycznej albo metalowej u góry wiader, tak by można na szybko "odłożyć" pędzel przy wiadrze bez jego zatapiania. Mam przy wiadrze pojemniczki na utensylia ale to nieporęczne.
Takie ułatwienie dla arcyleni.

Wysłane z mojego CPH2113 przy użyciu Tapatalka

@Hartwig a co w przypadku czyszczenia emblematów, napisów, pracy pod kątem, gdzie magnes może uszkodzić lakier? 
Magnes może być, a w zasadzie powinien być pokryty warstwą gumy albo innego miękkiego tworzywa.

Wysłane z mojego CPH2113 przy użyciu Tapatalka