siewcu Posted June 25, 2021 Report Share Posted June 25, 2021 No właśnie. Przy okazji prania tapicerki(jeszcze nic nie kupiłem na szczęście) chciałbym od razu ogarnąć w domu meble i... dywan. O ile o meble się nie martwię, bo raczej za dużo szkód nie narobię, to dywan jest wełniany i niezbyt wiem jak się do tego zabrać. Kupowanie wiadra środka do tego przeznaczonego mija się z celem. Jest jakaś prosta metoda? Pytałem ADBL i odpowiedzieli, że przy dywanie o krótkim włosiu(taki mam) nie powinno być problemu - akurat planuję użycie prespraya i textile rinse do tapicerki, wykorzystać i tak trzeba, więc jakaś opcja już jest, ale... Może ktoś już próbował i podpowie coś? Jeśli to ma znaczenie to specjalnie brudny nie jest, ale kilka lat już ma i w sumie wypadałoby przeprać - z mocnym brudem raczej nie będę walczył, ale coś jest. I jeśli ma znaczenie psikacz to planuję wziąć pianownicę axel z wyjętymi gąbkami do piany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander.p Posted June 25, 2021 Report Share Posted June 25, 2021 na Youtube jest koleś Lubuskie centrum czystości, zobacz jak on to ogarnia, wszelkiego rodzaju dywany. Używam MAXIFI, i ostatnio prespray Koch MZR Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted June 25, 2021 Author Report Share Posted June 25, 2021 Alkaliczny nie będzie zbyt agresywny dla wełny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander.p Posted June 25, 2021 Report Share Posted June 25, 2021 Wełna jest dość specyficzna, co prawda nie prałem wełny ale trzeba doczytać:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJZS.KAM Posted June 25, 2021 Report Share Posted June 25, 2021 Do wełny jest specjalna chemia. Musi mieć oznaczenie że jest bezpieczna np, Maxifi Versa Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander.p Posted June 25, 2021 Report Share Posted June 25, 2021 Ooo toto właśnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts