Malwin41 361 Posted July 21, 2020 Report Share Posted July 21, 2020 Siema, Chciałem Wam dziś przedstawić mini polerkę Firmy Liquid Elements. Często spotykam się z pytaniami o tą polerkę( nie koniecznie kierowanymi do mnie) dlatego stwierdziłem że pokaże jak to wygląda w rzeczywistości. Zaczynamy. Opis producenta. Spoiler Liquid Elements A1000 V3 – to niezwykle atrakcyjna maszyna w kategorii polerek akumulatorowych. Ze względu na swoją wyjątkowo ergonomiczną konstrukcję, ta mini polerka akumulatora idealnie leży w dłoni. Elektronika zapewnia, że maszyna cały czas dostarcza odpowiedni moment obrotowy i prędkość. Maszyna może pracować jako polerka rotacyjna lub Dual Action, dzięki dodatkowym talerzom o skoku 3mm i 12mm. Ten produkt jest niezbędny w arsenale każdego entuzjasty pielęgnacji samochodów, sprawiając, że zabawa i skuteczność polerowania są o wiele większe. Urządzenie posiada dwa akumulatory, które pozwalają na prawie ciągłą pracę. Liquid Elements A1000 doskonale nadaje się do polerowania trudno dostępnych miejsc m.in. felg czy wnętrz drzwi. Najważniejsze cechy Liquid Elements A1000: 3 tryby pracy mechanizm mimośrodowy 3mm mechanizm mimośrodowy 12 mm rotacja bardzo poręczna, ergonomiczna konstrukcja 80W mocy technologia litowo-jonowa wykonana pod ścisłą kontrolą do użytku amatorskiego jak i profesjonalnego elektronika utrzymująca stały moment obrotowy Liquid Elements A1000 Dane techniczne: Model: A1000 Pobór mocy: 80W Prędkość obrotowa (na minutę): 0-6000 / min Klasa bezpieczeństwa: klasa II Napięcie robocze: 12 V / 50 Hz Średnica tarczy (standard): 38 mm Żywotność baterii = około 45 minut Czas ładowania do 100% = ok. 45-60 minut Liquid Elements A1000 skład zestawu: 1x polerka A1000 1x mechanizm DA 3 mm 1x mechanizm DA 12 mm 1x mechanizm rotacji 1x BP 38mm 2x bateria 12V 1x stacja ładowania baterii 1x klucz 2x klucz płaski 1x instrukcja obsługi 1x praktyczna torba Przyjrzyjmy się opakowaniu. Całość przyszła w solidnym kartonie sygnowanym logo Liquid Elements, a w środku znajdziemy fajny pokrowiec. Pokrowiec solidnie wykonany. Na przodzie posiada logo producenta. U góry jest rączka do przenoszenia z gumowanym uchwytem. Zamki dobrej jakości. Po otworzeniu pudełka widzimy cały zestaw. Zestaw obejmuje polerkę A1000 V3- wydaje się dobrej jakości. Plastik może szału nie robi ale nie ma się wrażenia że zaraz się rozpadnie. Polerka posiada regulacje obrotów od 0 do 5 z regulacja po lewej stronie urządzenia. Zależnie od tego jak kto trzyma maszynę mniej lub bardziej wygodne. Ja mam łeb maszyny zawsze w lewej ręce wiec regulacji nie widzę Na górze są 3 diody sygnalizujące stan bateri. Zielona , żółta i czerwona. W zestawie znajdziemy również końcówki do konwersji na: -DA 12mm -DA 3mm -Rotacje -mocowanie szczoteczki Dwa akumulatorki 12V 2.0 Ah I ładowarkę 30W. Producent mówi że praca na baterii to około 45 min. Ja czasu nie mierzyłem ale w momencie zapalenia się czerwonej diody na maszynie wymieniałem baterie i 2 zawsze już była gotowa do pracy. Wymiana końcówek jest prosta i szybka. Do zestawu dołączone są potrzebne klucze. Jedyna komplikacja jest przy konwersji na DA 12mm. Należy pamiętać aby najpierw założyć czarna osłonkę, ponieważ końcówka na DA 12mm jest na tyle duza ze w innej kolejności się nie mieści. Osłona ma też stosowny otwór aby wsadzić klucz. Poniżej postaram się Wam przedstawić jaka jest siła maszyny i z czym sobie radzi. Na pierwszy rzut ręczne matowanie papierem 2500. Nie mam jeszcze pełnego zestawu padów do tej maszyny więc użyje troszkę większego pada mikrofibrowego pochodzenia nie znanego. Do tego pasta CarPro Clear Cut. I efekt po 3 przejazdach( góra dół lewo prawo) Widać jeszcze wyraźnie ślady matowania. Zmieniłem pada na ala futerko i powtórzyłem 3 przejazdy. Wygląda super. Czas usunąć hejzik. Pad Flexipads pomaranczowy + Sonax PF i 3 przejazdy. Noi piękie. Tutaj możemy zobaczyć wszystkie 3 efekty z poszczególnych etapów. W tym zadaniu maszyna poradziła sobie super. Na dziś to tle. W najbliższym czasie dodam również działanie końcówki DA 3mm( matowanie rys) i silę maszyny ze szczoteczką. 7 1 1 Link to post Share on other sites
Moderator Domel 2,446 Posted July 21, 2020 Moderator Report Share Posted July 21, 2020 Ona jest do dostania w PL ? Link to post Share on other sites
Bare Shine 231 Posted July 21, 2020 Report Share Posted July 21, 2020 @Domel jest ale nie oplaca sie. W sklepie LE masz taniej z darmowa dostawa. @Malwin41 jak maszyna pracuje przy docisku na rotacji? Hamuje? Link to post Share on other sites
Malwin41 361 Posted July 21, 2020 Author Report Share Posted July 21, 2020 @Domel Panie Wojtku kolega wyżej mówi prawdę;) @Bare Shine szczerze mówiąc nie jestem z ludzi leżących na maszynach ;D ale jak tylko będę miał ją w ręku przy próbie matowania nią zrobię filmik jak to wygląda na rotacji i w sumie przy matowaniu też. Link to post Share on other sites
Bare Shine 231 Posted July 21, 2020 Report Share Posted July 21, 2020 @Malwin41 Pytam bo mialem terminatora V2 i strasznie zwalnial nawet przy malutkim nacisku bylbym wdzieczny jak bys to tez sprawdzil 1 Link to post Share on other sites
Malwin41 361 Posted July 21, 2020 Author Report Share Posted July 21, 2020 @Bare Shine to mnie zaciekawiłes. Słowem wyjaśnienia na początku co tak wolno zaczela chodzić to włączył się ala tryb awaryjny przy za mocnym docisku i nie załapałem. Potem widac jak mocno dociskam i maszyna chodzi równo. Dopiero przy serio mocnym docisku jak na taki mały pad( moim zdaniem nikt tak nie dociska takiej maszyny) maszyna lekko zwalnia i prdezuca się na 1 bieg. Po puszczeniu i ponownym wciśnięciu spustu chodzi dalej. Uważam że docisk jaki znosi jest w 100% wystarczalny 3 1 Link to post Share on other sites
Bare Shine 231 Posted July 21, 2020 Report Share Posted July 21, 2020 @Malwin41 dzieki bardzo. Jest podobny mechanizm co w terminatorze ale nie az tak smieciowy. Juz raczej nie mam watpliwosci co do zakupu:) Link to post Share on other sites
pablo15005 118 Posted July 22, 2020 Report Share Posted July 22, 2020 @Domel w scs dostępna. Po rabacie w tej cenie super sprzęt. Ja mam v1 kupilem z de ale widze ze dopracowali troszke ja i tak zakup uważam za udany Link to post Share on other sites
Moderator Domel 2,446 Posted July 22, 2020 Moderator Report Share Posted July 22, 2020 2 godziny temu, pablo15005 napisał: @Domel w scs dostępna. Po rabacie w tej cenie super sprzęt. Ja mam v1 kupilem z de ale widze ze dopracowali troszke ja i tak zakup uważam za udany Właśnie widzę wersje V3. Ciekawe ile jeszcze będzie Link to post Share on other sites
Bare Shine 231 Posted July 22, 2020 Report Share Posted July 22, 2020 @pablo15005 @Domel wersje V2 i V3 wyszly ze wzgledu na problemy prawne ktore mieli z dwoma innymi producentami takich malych maszyn Link to post Share on other sites
pablo15005 118 Posted July 22, 2020 Report Share Posted July 22, 2020 @Malwin41 zwazysz mi ja z bateria i glowka rotacyjna? Trzymalem w reku v2 to sporo ciezsza od v1... Z ciekawości byśmy porownali... Link to post Share on other sites
Malwin41 361 Posted July 22, 2020 Author Report Share Posted July 22, 2020 @pablo15005 Wrócę z wakacji to zważę Link to post Share on other sites
Malwin41 361 Posted July 27, 2020 Author Report Share Posted July 27, 2020 @pablo15005 Proszę bardzo. Element przed matowaniem. A to efekt po 3 przejazdach 2500 na mokro z końcówka 3mm. Jednak tylko na ostatnich biegach jest to możliwe, czyli 4/5. Ale radzi sobie całkiem dobrze choć nie idealnie. Co do szczoteczki nie bede robił testu bo dla mnie ona nie ma zastosowania, wybaczcie. 2 Link to post Share on other sites
tajmus 0 Posted December 21, 2020 Report Share Posted December 21, 2020 Witam. Co sądzisz o matowieniu przed polerka kloszy samochodowych? Papiery na rzepa np Trizact. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Bare Shine 231 Posted December 25, 2020 Report Share Posted December 25, 2020 Ktos ma jakis pomysl gdzie dostane w rozsadnej cenie przedluzke do A1000? Pewnie z ibira by pasowala ale cena troche kosmos:) Link to post Share on other sites
PawelRDM 96 Posted December 27, 2020 Report Share Posted December 27, 2020 @Bare Shine https://www.autopflege-shop.de/freetextsearch/search/result/?keyword=A1000 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts