SwissvaxDetail Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Witamy Poniżej zdjęcia z naszej pracy przy aucie: Jaguar XF-R, kolor British Racing Green po 12 godzinach pracy 2 osób (krótki czas pracy wynikł ze względu pominięcia wnętrza - na życzenie klienta). Produkty użyte: Mycie i glinkowanie: -SV Car Bath -SV Waschpudel + Z**** Sponge -System 2 wiader grit guard -SV Paint Rubber Blue -Aquatouch Drying Towel + Chemical Guys Drying Towel Koła i opony: -SV Wheel Brush -P21S Wheel Cleaner -ICE PowerSticks -SV Pneu Matt -SV Autobahn -CF regular Korekta: -Festool Shinex + Makita 9227 CB -3M Fast Cut + -3M Extra fine compound -SV Cleaner Fluid Proffesional -Pady 3M Pozostałe elementy: -SV Crystal Cleaner -Rain X -Brilliant Metal Polish + SV Metal Polish -aplikatory -ręczniki MF Zabezpieczenie lakieru: -Swissvax Shield Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazder Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Uwielbiam kolor British Racing Green - szczególnie na brytyjskich autach pokroju Jaguara (ja wiem, wiem, taki on teraz brytyjski jak Mini). Śliczne młode auto. Aż dziw, że było tak porysowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toka Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 PIękna robota! Chyba kiedyś sprawie prezent mojemu exeo i wpadne do Was Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaCK Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 kurcze jak wam się udaje tak szybko tak odpicować brykę ?? Ciągle przez 12 h pracujecie we dwóch ?? Czy może kwestia techniki i tak szybko idzie ?? Korekta rys na poziomie dochodzącym do 100 % czy może tylko odświeżenie lakieru ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro rider Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Jaki kolor pada używaliście do Fast Cut + Piękna robota... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pzwmichu Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Dla mnie nic rewelacyjnego.....po prostu nowy lakier................ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fernando Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Świetna relacja, piękna robota no i sam samochód... i to w tym kolorze... hmmm... miodzio. Uderzyliście w dobry ton Po prostu super Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiLu Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 kurcze jak wam się udaje tak szybko tak odpicować brykę ?? Ciągle przez 12 h pracujecie we dwóch ?? Czy może kwestia techniki i tak szybko idzie ?? na fotce nr 4 widać 3 polerki, więc praca wre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Z tego, co widać na zdjęciach, to lakier był w całkiem przyzwoitym stanie. Ale i tak widok odpicowanego "Angola" robi niezłe wrażenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator rychu Posted May 28, 2010 Moderator Report Share Posted May 28, 2010 przemiana z ładnego w piękny Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro rider Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Dla mnie nic rewelacyjnego.....po prostu nowy lakier................ Zastanawiam się dlaczego Fast Cut + czy lakier faktycznie był w złym stanie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wax-master Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Dla mnie nic rewelacyjnego.....po prostu nowy lakier................ masz rację lakier był teoretycznie nowy (1500 km przebiegu) ale nie mieliśmy czasu zrobić dodatkowych fotek i uwierz że auto wymagało użycia 3 różnych past i padów. Swoją drogą pamiętaj ,że autodetailing to nie tylko polerka lakieru i zdjęcia 50/50 ale też pasja i zamiłowanie motoryzacją jak również pokazanie jakie piękne auta jeżdżą po naszych drogach. Jaki kolor pada używaliście do Fast Cut + Zielone pady których nie ma na zdjęciu a w skrócie to: zielony korek - zielony pad , żółty korek - żółty pad, cf proff. - niebieski pad Zastanawiam się dlaczego Fast Cut + czy lakier faktycznie był w złym stanie?? Fast Cut był niezbędny - nic innego nie dawało rady!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro rider Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 I wszystko jasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Swoją drogą pamiętaj ,że autodetailing to nie tylko polerka lakieru i zdjęcia 50/50 ale też pasja i zamiłowanie motoryzacją jak również pokazanie jakie piękne auta jeżdżą po naszych drogach. I bardzo mi się to zdanie podoba Żeby nie było offtopu całkowicie, bardzo ładny efekt finalny, samochód też niczego sobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Bardzo ładna praca. Super kolor i fajna relacja z prac ! Fajny ten stołek obrotowy jaka to firma ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wax-master Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Fajny ten stołek obrotowy jaka to firma ? hmm?? nie wiem, jak sprawdzę to napiszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Ten stołek to chyba to... 1050223766 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator CleanerFreak Posted May 31, 2010 Administrator Report Share Posted May 31, 2010 Ten stołek to chyba to... 1050223766 Prawdopodobnie tak, a przynajmniej bardzo podobny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts