Dejmian 4 Posted February 11, 2020 Report Share Posted February 11, 2020 Siemka. Planuje kupić znajomej na urodzinki preparat do usuwania smug od strony wewnętrznej na szybach. Znajoma lubi sobie popalić e-papierosa i często na szybach jest nalot z e-fajki i taki tłustawy osad jakby zaparowany ale nawiewy nic z tym nie robią bo ewidentnie po teście palca jest to za tłuste na zwykłe zaparowanie. Macie jakiś skuteczny środek na takie pikne rzeczy? Link to post Share on other sites
Waldek 5 Posted February 11, 2020 Report Share Posted February 11, 2020 Autoglym Glasss Polish 1 Link to post Share on other sites
Dejmian 4 Posted February 12, 2020 Author Report Share Posted February 12, 2020 23 godziny temu, Waldek napisał: Autoglym Glasss Polish Dzięki Chyba idealny. Link to post Share on other sites
Bare Shine 242 Posted February 12, 2020 Report Share Posted February 12, 2020 Sam przerzucilem sie z zwyklych fajek na elektronicznego inhalatora i to co osadza sie na szybach to gliceryna, niestety nie ma sposobu by temu w samochodzie albo w domu zapobiec. Do wyczyszczenia wystarczy dobry plyn do mycia szyb jak np. Koch chemie, liquid elements czy fx protect Link to post Share on other sites
epatryk 0 Posted April 1, 2020 Report Share Posted April 1, 2020 Wczoraj wypróbowałem Meguiar's Perfect Clarity Glass Cleaner. Bardzo prosty w użyciu, nie zostawia smug. Polecam Link to post Share on other sites
Berd 68 Posted April 1, 2020 Report Share Posted April 1, 2020 1 godzinę temu, epatryk napisał: Wczoraj wypróbowałem Meguiar's Perfect Clarity Glass Cleaner. Bardzo prosty w użyciu, nie zostawia smug. Polecam I doskonale czyści szyby. Używam go również w domu Link to post Share on other sites
maciek25 2 Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 Polecam magiczną gąbkę i płyn do mycia naczyń lub szampon pro z adbl. Zamiast magicznej gąbki możesz wziąć jeszcze irchę. Dopiero później użyj płynu do szyb Link to post Share on other sites
grzechum 0 Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 Muszę wypróbować magiczną gąbkę. Jakoś wcześniej o niej nie pomyślałem, a czeka mnie mycie szyby. Link to post Share on other sites
MMCzysci 378 Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 Magiczna gąbka do szyb?? Link to post Share on other sites
grzechum 0 Posted May 19, 2020 Report Share Posted May 19, 2020 Zrobiłem mieszankę: woda, trochę płynu do naczyń, płyn do tkanin, ocet. I jest lepiej. W każdym razie jak na mnie i moje umiejętności mycia szyb. Teraz czekam na SG perfect clean glass. Link to post Share on other sites
kedar 18 Posted May 21, 2020 Report Share Posted May 21, 2020 Proponuję płyn do szyb ValetPro, zalatuje octem i może dlatego b.dobrze myje i nie ostawia smug. Autoglym Glass Polish zostawia pył co mnie strasznie irytuje więc nie używam już od dłuższego czasu. Link to post Share on other sites
Saczi 0 Posted February 23 Report Share Posted February 23 Panowie, a nie ma gdzieś tematu o technice mycia, szczególnie przedniej szyby? Środki myjąc to jedno, ale sięgnięcie ręką pod dysze nawiewu na przedniej szyby jest dla mnie wyczynem... Link to post Share on other sites
krzygaj 189 Posted February 23 Report Share Posted February 23 @Saczi ja to mam taki uchwyt - spryskuję dedykowaną szmatkę do mycia szyb płynem i owijam na tą mf, co jest na uchwycie: https://www.aliexpress.com/item/1005001501595419.html Jesteś w stanie dotrzeć w każde miejsce. 1 Link to post Share on other sites
Saczi 0 Posted February 23 Report Share Posted February 23 @krzygaj, dokładnie o to mi chodziło?! Link to post Share on other sites
Rafal9304 2 Posted February 23 Report Share Posted February 23 Pamiętaj o rękawiczach przy myciu szyb, żeby nie przenosić tłuszczu z rąk na mikrofibrę a z mikrofibry na szybę. Link to post Share on other sites
kepa416 32 Posted February 23 Report Share Posted February 23 Oho tylna szybę w sedanie jak die tym ogarnie będzie git. Link to post Share on other sites
Gold_Car 43 Posted February 24 Report Share Posted February 24 Widział ktoś takie "cudo" w Polsce? Tak żeby można było kupić na polskim portalu aukcyjnym lub sklepie? Link to post Share on other sites
GrzechuKR 50 Posted February 24 Report Share Posted February 24 3 godziny temu, Gold_Car napisał: Widział ktoś takie "cudo" w Polsce? Tak żeby można było kupić na polskim portalu aukcyjnym lub sklepie? https://allegro.pl/oferta/myjka-do-szyb-z-mikrofibry-2-nakladki-8898256188 Ja brałem stąd + k2 moli do smarta 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts