Dreamer42 Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Mam zamiar wymienić sobie bramę w garażu. Czasy świetności moja ma już za sobą :). Garaż jest w ciągu zabudowy garażowej, wolnostojącej. Zdecydowałem się na bramę uchylną bez napędu. Bardziej chodzi mi o koszty, niż wygodę. Nie potrzebuję automatów, bo spokojnie mogę otwierać ręcznie bramę. Rozglądając się mam kilka typów: Najtańsza w Casto, czy Leroy'u brama GLS, później Hormann EcoStar i jest jeszcze NOVUM WIŚNIOWSKI. Wymiar bramy, to standardowe 2500 x 2125 mm. Mam taki otwór w garażu, że z ramą idealnie wchodzi mi prawie na milimetry w otwór. Z kosztami zakupu chciałbym zamknąć się w 1000zł. Teraz zastanawiam się, czy warto dopłacać do EcoStar czy Wiśniowski, czy nie lepiej kupić GLS'a i dołożyć jakieś dodatkowe zabezpieczenie, np drugi zamek z dodatkowym ryglowaniem. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
W1Michal Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Wiśniowski polecam mam brame z napędem i 10 lat działa bez zarzutu, wykonanie bardzo dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Ja tez polecam wisniowskiego. Mam z napedem i bez. Ta bez napedu ma juz okolo 14 lat. Nie wiem jak z innymi ale do Wisniowskiego dokupisz bez problemu klamki, uszczelki itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts