quq 0 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Jaką pastę wybrać do przygotowania lakieru do powłoki ceramicznej FX project? Czarny lakier na oplu insignii,maszyna rotacyjna, myślałem żeby zrobić two step, do tej pory pracowałem na mezernie. Doradzicie coś? Link to post Share on other sites
wicher 0 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Czy korzystaliście z pasty Honey Combination 2 do korekty one step? Nie widzę praktycznie żadnych opinii na forum odnośnie tych past, polecono mi ją w sklepie + pad ADBL DA One step. Lakier na jakim chce pracować to Black Sapphire z palety BMW, czy ten zestaw jest w stanie ruszyć mikrorysy, swirle wyciągając przy tym ziarno i głębię lakieru, czy lepiej się w ogóle się nie bawić w one stepy. Będzie to moja pierwsza korekta maszyną DA. Link to post Share on other sites
MMCzysci 356 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Ja w sprawie technicznej - właściwie w obu autach dość słabo zwija mi się pas kierowcy. Wystrzelony napinacz wykluczam, w takim razie co? Wyczyscic je delikatnie, przesmarować czymś? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
#kris 139 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Teraz ja W sobotę czeka mnie dziewiczy rejs za Audi A6 znajomka.W końcu trzeba te zakupy przetestować, ma on nadkola z tego ustrojstwa materiałowego i pytanie jak to czyścić. Mam tornadora z pojemnikiem na chemię może on??Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
chudy2355 13 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Ja w sprawie technicznej - właściwie w obu autach dość słabo zwija mi się pas kierowcy. Wystrzelony napinacz wykluczam, w takim razie co? Wyczyscic je delikatnie, przesmarować czymś? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Ja po porządnym wymyciu pasów i po wystudzeniu nakładam na nie dressing do plastików. Nadaje on im sliskosci i bardzo fajnie się zwijajal jak nowe. Na pasy nakładam dressing od rrcWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Lukasz_BLN 9 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 37 minut temu, #kris napisał: Teraz ja W sobotę czeka mnie dziewiczy rejs za Audi A6 znajomka. W końcu trzeba te zakupy przetestować, ma on nadkola z tego ustrojstwa materiałowego i pytanie jak to czyścić. Mam tornadora z pojemnikiem na chemię może on?? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka @rygryss w 7min zaczyna czyścić materiałowe nadkola, polecam cały filmik obejrzeć 1 Link to post Share on other sites
Streat 1,007 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 @MMCzysci umyj pasy oraz prowadnice tam na pewno jest masa brudu po obu stronach powinny lepiej sie zwijac Link to post Share on other sites
MMCzysci 356 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Czym? APC?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu TapatalkaCzym? APC + fibra?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Streat 1,007 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 @MMCzysci moze byc apc tylko pamietaj dobrze je wypłukać ja w poprzednim aucie czysciłem środkiem do prania Link to post Share on other sites
Moderator BiałyGTi 754 Posted April 2, 2020 Moderator Report Share Posted April 2, 2020 1 godzinę temu, chudy2355 napisał: Ja po porządnym wymyciu pasów i po wystudzeniu nakładam na nie dressing do plastików. Nadaje on im sliskosci i bardzo fajnie się zwijajal jak nowe. Na pasy nakładam dressing od rrc No to ty jestes kozakiem chłopie bój sie Boga, przy wypadku żebyś sobie ani nikomu nie zrobil krzywdy. Wiesz ze pas ma włókna tak zrobione ze przy wypadku ma cie utrzymać ?? Nakładając czy czyszcząc go naruszasz strukturę i nie wiadomo jak taki dressing zadziała na twój pas i po xx razy moze osłabić materiał na tyle ze podczas wypadku to pęknie. Czasem jak cos czytam i widze co ludzie wypisują (swoje pomysły) to mi rece opadają. 3 Link to post Share on other sites
KUBA46 297 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 @BiałyGTi co do nakładania czegokolwiek to się zgadzam. Natomiast czyszczenie uważam za konieczne. Bród napewno wpływa negatywnie na włókna pasów. Po zakupie nowego(używanego) samochodu zawsze robię delikatny bonnet z dokładnym wymyciem resztek chemii. Potem co półroku/rok, poprostu wilgotną fibrą przecieram kilka razy. Link to post Share on other sites
Moderator BiałyGTi 754 Posted April 2, 2020 Moderator Report Share Posted April 2, 2020 @KUBA46 nie mowie o czyszczeniu. Chodz tez pewnie narusza strukturę włókna. Tyle ze chemia jest wypłukana przez wode podczas czyszczenia pasów. A dressing na nim lezy i sieje spustoszenie 2 Link to post Share on other sites
chudy2355 13 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 [/mention] nie mowie o czyszczeniu. Chodz tez pewnie narusza strukturę włókna. Tyle ze chemia jest wypłukana przez wode podczas czyszczenia pasów. A dressing na nim lezy i sieje spustoszenie Po nałożeniu na pas z tylu ,,imitowalem" wypadek sprawdzając czy blokuje się pas. Z blogowaniem nie ma żadnego problemu działa tak jak działa. Co do pęknięcia nie mam mam jak tego sprawdzić. Może i faktycznie jest tak jak piszesz ale czy spowoduje to kilka kropli dressingu na jednej stronie pasa ? Raczej wątpię Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Moderator BiałyGTi 754 Posted April 3, 2020 Moderator Report Share Posted April 3, 2020 Blokowanie pasa to co innego i takie szarpanie nie ma nic do tego jaka siła jest podczas wypadku. Po tym co piszesz to moge stwierdzić ze nie miales nigdy wypadku. Kazda chemia niszczy materiał czy to pasy siedzenia czy inne materiały. Pasów nie powinno sie wogole moczyć nawet sama woda. A to ze naginamy prawdę i je czyścimy to juz nasza sprawa ale uwierz mi ze nie korzystaj z dressingów na pasach dla swojego bezpieczeństwa i rodziny Link to post Share on other sites
MMCzysci 356 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 Czyli wyczyścić mogę, czy w ogóle zrezygnować z ruszania ich? Jak to ma wpływać bezpośrednio na moje bezpieczeństwo, to mogę spasować. Link to post Share on other sites
Moderator BiałyGTi 754 Posted April 3, 2020 Moderator Report Share Posted April 3, 2020 @MMCzysci kiedys oglądałem pewien eksperyment i udowodnili ze chemia i moczenie pasów wpływa na ich wytrzymałość ale nie pamietam ile razy je moczyło i suszyli. Pewnie ze 100 a moze 200 ale jednak wpływa . Teraźniejsza chemia jest mocna i nikt nie wie jak zachowa sie na danym materiale. Bo nikt tego nie sprawdza podczas produkcji produktu. Ja sie przyznaj ze pasy czyszczę ale informuje o tym właściciela auta. Jedni sie nie przejmują a inni nie chca zeby czyścić Link to post Share on other sites
kamil598 112 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 @MMCzysci tutaj zobacz 1 Link to post Share on other sites
Bapko 47 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 Jakieś 2 tygodnia po aplikacji UK 3.0 i na to moonlight i dopiero teraz w odpowiednim świetle wyszedł taki kwiatek...Może zdjęcia aż tego nie oddają ale widać niedotarte przyciemnienie. Próbowałem usunąć wipe outem i czysta IPA ale nic to nie daje:/ Jest jakiś sposób jak to usunąć bez polerowania o reaplikacji powłoki? Link to post Share on other sites
D@ViD 1,626 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 Godzinę temu, Bapko napisał: Jest jakiś sposób jak to usunąć bez polerowania o reaplikacji powłoki? Masz jakiś booster? Np aqua booster? Coś co ma w składzie ceramike. Może ten moonlight by dał radę Link to post Share on other sites
Moderator BiałyGTi 754 Posted April 3, 2020 Moderator Report Share Posted April 3, 2020 Jeszcze na 2 dzien to bys dotarł reoladem ale po 2 tyg to juz raczej trzeba liznąć maszyna Link to post Share on other sites
Michał82 240 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 Ktoś wie jaka może być trwałość 4Nano Rim Protect? Przypomniało mi się, że posiadam gdzieś ten specyfik ale z dobre dwa lata zapomniany. Zdaje się połowa opakowania. Zamknięte i korek oklejony taśma przezroczystą. Link to post Share on other sites
Eidos71 827 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 3 minuty temu, Michał82 napisał: Ktoś wie jaka może być trwałość 4Nano Rim Protect? Przypomniało mi się, że posiadam gdzieś ten specyfik ale z dobre dwa lata zapomniany. Zdaje się połowa opakowania. Zamknięte i korek oklejony taśma przezroczystą. Jeśli jest płynny, a nie skrystalizowany - możesz używać. Trwałość może minimalnie spadnie, chociaż myślę, że będzie ok. 1 Link to post Share on other sites
marco80 161 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 @Bapko Możesz jeszcze spróbować essence+,jak nie to essence zwykły tylko wtedy możesz ruszyć powłokę.Jak jest taka możliwość staraj się po aplikacji wyjechać na światło dzienne-wtedy naprawdę wszystko widać i nie ma problemu z dotarciem takich pominiętych miejsc-zdarza się Link to post Share on other sites
cha0s 2 Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 Kupiłem ProElite Glass Cleaner GT 5L i na opakowaniu jest napisane żeby rozcienczac go 1:5 do 1:10. Jak wy robicie? Link to post Share on other sites
Recommended Posts