Strus Posted October 1 Report Share Posted October 1 Martwi mnie to, że coraz częściej czytam właśnie że mułowate te Mazdy są Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwirek03 Posted October 1 Report Share Posted October 1 2.5 w cx 5 i spalanie 17 w mieście Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strus Posted October 1 Report Share Posted October 1 @zwirek03 że ile? Toż to się niemożliwe wydaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwirek03 Posted October 1 Report Share Posted October 1 15 minut temu, Strus napisał(a): @zwirek03 że ile? Toż to się niemożliwe wydaje Myślę że jest może też spalić mniej, jeździłem dwa tygodnie zimą,po mieście oczywiście w automacie,to taki wynik mi wyszedł Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrewZS Posted October 1 Report Share Posted October 1 Godzinę temu, Strus napisał(a): @zwirek03 że ile? Toż to się niemożliwe wydaje Zależy od miasta i dystansów. Moje 2.0 potrafi 16 spalić jak mam korki. A jak nie mam to i 7,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strus Posted October 1 Report Share Posted October 1 No to straszycie Panowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwirek03 Posted October 1 Report Share Posted October 1 2 godziny temu, Strus napisał(a): No to straszycie Panowie Ale za to wygląda nieźle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strus Posted October 1 Report Share Posted October 1 Zakładam że cx30 pali mniej. Sporo mniej tam jest miękka hybryda więc trochę silnik odciążony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gardor Posted October 1 Report Share Posted October 1 22 godziny temu, sztefan24 napisał(a): No i silnik 2,5, 200 koni a zbiera się jak moje 1,0 TSI w Skodzie Rapid. Pisze o CX-5. Serio aż tak źle? 192hp i przyspieszenie do 100kmh 9,2sec katalogowo a pewnie inne marki co posiadają turbo doładowane silniki maja dużo lepsze wyniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwirek03 Posted October 1 Report Share Posted October 1 Generalnie jeśli auto ma się tylko podobać to jak najbardziej Mazda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strus Posted October 1 Report Share Posted October 1 @zwirek03 myślę, że sporo przesadzasz. Kolega miał 6stkę chyba z 2019 roku prosto z salonu. Przez 3 lata zrobił nią około 150k kilosów i nic się wydarzyło. Dosłownie nic. Oczywiście w benzynie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwirek03 Posted October 1 Report Share Posted October 1 5 minut temu, Strus napisał(a): @zwirek03 myślę, że sporo przesadzasz. Kolega miał 6stkę chyba z 2019 roku prosto z salonu. Przez 3 lata zrobił nią około 150k kilosów i nic się wydarzyło. Dosłownie nic. Oczywiście w benzynie Co to tego nie mam wątpliwości, żona jeździ Cx3 ,od 7 lat też braliśmy nową, tylko przebieg o połowę mniejszy 62 tys. I tak jak piszesz auto bezproblemowe, teraz przyszedł czas na zmianę i sama żona powiedziała że auto jest ok ale teraz wybrała sobie zupełnie coś innego a Mazda szuka nowego domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolargol Posted October 2 Report Share Posted October 2 @Strus musisz się przejechać, zależy z czego się przesiadasz. Jak z silnika turbo to rzeczywiście wydaje się mułowaty ten silnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strus Posted October 2 Report Share Posted October 2 Z Mk4 2.0 w ropie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robak Posted October 2 Report Share Posted October 2 Ludzie którzy kupują mazdy mają spokój tzn z tymi samochodami się nic nie dzieje. Silniki są bardzo dobre pod względem bezawaryjności a cała reszta auta jest solidna i dość prosta. Jednostka 2.5 jest pod względem dynamiki ok ale zamula ją 6-biegowy automat ale znowu bezproblemowy, pozwalający zrobić duże przebiegi. Miałem kilka lat temu mazdę 3 z USA 2.5 6 biegów manual i zbierało się to bardzo dobrze. Co mnie denerwuje w motorach sky active to okropny dźwięk. Jak się go odpali na zimno to masakra. Jakby miał jechać za karę. Poza tym w tych autach jest przeciętne wytłumienie kabiny i ruda się dość szybo pojawia. Więcej wad poważnych nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sztefan24 Posted October 2 Report Share Posted October 2 @Robak z tego co pamiętam to auto wyłączało dotyk po ruszeniu, dobrze kojarzę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwirek03 Posted October 2 Report Share Posted October 2 24 minuty temu, sztefan24 napisał(a): @Robak z tego co pamiętam to auto wyłączało dotyk po ruszeniu, dobrze kojarzę? Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMCzysci Posted October 2 Report Share Posted October 2 Może to mało merytoryczny głos, ale kolega brata 6 2.5 już kilka lat, chyba nową z salonu brał. Przyjemnie, bezawaryjnie, ogólnie auto godne rekomendacji - jest jak najbardziej zadowolony. Tylko te podwozia tak sobie zabezpieczone, jak napisał kolega.Wyryte w skale z S20 FE 5G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strus Posted October 2 Report Share Posted October 2 2 godziny temu, sztefan24 napisał(a): z tego co pamiętam to auto wyłączało dotyk po ruszeniu Wyjaśnisz? Bo nie ogarniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMCzysci Posted October 2 Report Share Posted October 2 W Mazdzie infotainment można obsługiwać dotykowo tylko na postoju.Wyryte w skale z S20 FE 5G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strus Posted October 2 Report Share Posted October 2 Aaaa, ok, dzięki. Nie przeszkadza mi to w ogóle. Przynajmniej ekran nie jest „upalcowany” 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek305 Posted October 2 Report Share Posted October 2 Co do Mazd to auta super i ogólnie są bezproblemowe ALE... tata znajomej kupił nowa cx-60 z tym dieslem 3.3, zrobil serwis olejowy przy 3 tys km, nie dojeździl do 20 tys km i w trasie cos walnęło. Okazało się ze silnik klęknął (zatarł się ale nie wiem co było przyczyna). Wymiana silnika na gwarancji i ma nowy silnik teraz. Byłem w szoku. A on specjalnie kupowl ze duża pojemność, diesel nie do zajechania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strus Posted October 3 Report Share Posted October 3 Jak się kupuje Mazdę to diesla nie należy brać pod uwagę. Mazda to benzyna. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sztefan24 Posted October 3 Report Share Posted October 3 @piotrek305 w jaki sposób duża pojemność miała by zapobiegać zacieraniu? Jaki wpływ na to ma diesel? Ciekawy tok rozumowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek305 Posted October 3 Report Share Posted October 3 @sztefan24 nie zrozumiales. On kupił diesla po pierwsze bo mazdy czyli z założenia porządny i bezawaryjny, duża pojemność go skusiła bo motor niewysilony projektowany wg starej szkoły dużej pojemności Chodziło o wybór auta a nie zapobieganie zacieraniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts